Het team

Het team van Stal Krol bestaat uit vader Nico Krol en dochter Nelleke Krol en stalamazone Iris Hooymans. 

Op deze pagina kun je meer lezen over het team achter Stal Krol. 

Wie wil je beter leren kennen? 

Nico Krol

De oprichter van Stal Krol is nog dagelijks in de stallen te vinden. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de verzorging van de paarden, begeleiding van de fokkerij en de inkoop van paarden.

Hij ging als een van de eerste Nederlanders al jaarlijks naar de keuringen in Holstein en wist via die weg als bevlogen fokker ‘nieuw bloed’ mee naar ons land te nemen.

Met een excellent oog voor een goed paard, kocht hij al vroeg de talenten uit binnen- en buitenland. Met deze aanpak heeft hij verschillende hengsten in een vroeg stadium weten te spotten. Vandaag de dag maken we nog steeds veel gebruik van zijn expertise en ervaring.

Nelleke Krol

Nelleke is een paardenliefhebster in hart en nieren. Van jongs af aan is ze altijd betrokken geweest bij het bedrijf van haar ouders. In eerste instantie door het opleiden van diverse paarden tot Zware Tour niveau in combinatie met een functie bij een paardenbedrijf buiten de deur zoals de Sectorraad Paarden en HAS Hogeschool. 

De interesse voor de fokkerij was al vroeg aanwezig. Ze is jarenlang bestuurslid geweest bij JongKWPN en nog steeds zeer actief in de dressuurpaardenfokkerij. 

Inmiddels is Nelleke naast haar functie als bestuurslid bij de VSN (Vereniging Sportpaardenhandel Nederland) fulltime in het bedrijf werkzaam waar ze zich richt op de in- en verkoop van paarden en de trainingen. Zelf is ze gecertificeerd instructeur (ORUN 3) en jurylid (Klasse B-L) en verzorgt ze instructie tot en met Lichte Tour niveau.

Iris Hooymans

Als vaste amazone is Iris nu al een paar jaar verbonden aan Stal Krol. Na het afronden van de opleiding paardenhouderij en de ORUN-cursus is ze bij ons in dienst gekomen.

Iris houdt zich vooral bezig met het rijden van de jonge paarden en het zadelmak maken. Ook brengt ze paarden uit wedstrijd, zowel in dressuur als het springen.

Lees meer over de fokkerij