De stal

Met de bouw van een nieuwe accommodatie met 30 individuele boxen, een aantal ruime merrieboxen om in te veulenen en 20 plekken in de loopstallen heeft Stal Krol een behoorlijke upgrade gekregen. Daarmee beschikt het bedrijf over de volgende faciliteiten:

  • Buitenbak
  • Binnenbak
  • 30 Boxen + aantal grote merrieboxen
  • Loopstallen
  • Wasplaats
  • Opvoelbox
  • Weides
  • Paddocks
Dit alles biedt de ideale uitgangssituatie voor de fokkerij, opfok en het trainen van dressuur- en springpaarden. Zelf heeft Stal Krol zo’n vijftig paarden in eigendom, waardoor we constant een breed aanbod van jonge paarden, sportpaarden en (drachtige) fokmerries van eigen komaf hebben staan. Dit zijn voornamelijk KWPN’ers en Holsteiners.

 

Hoe het allemaal begon

De omvang van de huidige stal is niet iets wat altijd voor de hand lag. Ruim vijftig jaar geleden begon Nico Krol zijn stal vanuit pure hobby. Dat betekende toen vooral een kleinschalige fokkerij, wat sportpaarden en natuurlijk was hij veel op keuringen te vinden. Door de vele successen en de komst van dochter Nelleke in het bedrijf, groeide dit steeds meer uit zijn jasje en werd het besluit genomen om te investeren in de kwaliteit van de accommodatie.

In de beginjaren besloot Nico niet alleen te focussen op de fokkerij met Nederlandse paarden, maar reisde hij regelmatig af naar het fokgebied Holstein. Dat leverde vele contacten met fokkers en hengstenhouders. Maar ook in andere Duitse fokgebieden hebben we inmiddels goede relaties opgebouwd.

Goedgekeurde hengsten

Tijdens een van de veilingen van niet-gekeurde hengsten in Holstein in de jaren negentig kocht Nico een jonge Caretino. De hengst die door het leven gaat als Caridor werd later goedgekeurd voor het Oldenburg stamboek en behaalde vele successen met Jos Lansink. Dit was echter niet de eerste goedgekeurde hengst van Stal Krol. De Gelderse hengst Zichem (Gondelier x Eclatant) is waar het allemaal mee begon. Deze hengst heeft diverse kwaliteitsvolle nakomelingen gebracht zoals Lollipop (o.a. Nationaal Kampioen Gelders Paard) en Serieus (ggk KWPN).

Andere goedgekeurde hengsten die hierna volgden waren:

Navarone (v. Jus de Pommes)

Werd door ons aangekocht op de SELL veulenveiling in Deurne. In 1998 werd de hengst goedgekeurd en vervolgens verkocht naar de VS waar hij 1.30m sprong en de Grand Prix dressuur behaalde.

Sydney (Goodtimes x Alasca)

Marcel de Boer behaalde vele successen met deze hengst in de hengstencompetitie en later in het 1.35m springen. Hij is hierna verkocht naar Mexico waar hij werd ingezet voor de sport en fokkerij. Dit is het paard dat in ons logo verwerkt zit.

Sandor (Inspekteur x Epigoon)

Stal Krol kocht deze hengst aan als veulen waarna hij in 2002 werd aangewezen voor Ermelo bij de Gelderse paarden. De test heeft hij toen niet gelopen, omdat hij naar de VS is verkocht waar hij later goedgekeurd werd bij het KWPN-NA.

Uno (Libero H x Calypso II)

Dit eigen fokproduct werd door het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Later is de hengst goedgekeurd voor het Holsteiner Verband en onder de naam Ladros verkocht naar Italië.

Pardon (v. Weyden)

Komt direct uit de welbekende Daula-stam. Met zijn Britse amazone bracht hij het tot Inter I/PSG niveau.

Clint Eastwood (Clintion x Cordial Medoc)

Dit paard is door ons gekocht op de hengstenkeuring in Oldenburg waar hij vijfde werd in de kampioenskeuring. Als vijfjarige verkochten we hem aan Stal de Korenbloem waar Ferenc Damen hem opleidde tot en met Prix St. Georges niveau. Hierna werd de hengst verkocht naar Australië.

Coconut Grove xx

Deze bruine Engelse volbloed is geboren in Colombia. Met zijn ruiter German Camergo heeft hij een imposante carrière in de springsport achter de rug waarmee ze meer dan 1 miljoen dollar hebben verdiend. Inmiddels is hij erkend bij het KWPN, Holsteiner Verband, Hannoveraans Verband, Oldenbrug, Trakhener Verband en Selle Francais.

Escobar (El Capone x Sydney)

Deze bij het NRPS goedgekeurde hengst werd bij ons op stal geboren met de naam Jimmy Hoffa.

Maak kennis met ons team