Instructie

Met een ORUN-diploma niveau 3 op zak en de nodige ervaring is Nelleke Krol gecertificeerd instructrice. Verschillende lesklanten komen op vaste basis langs bij Stal Krol om aan hun skills te werken.

Bij de trainingen en het management staat het welzijn van het paard hoog in het vaandel. De instructies worden dus zo ingestoken dat het voor ruiter en paard plezierig werken is en bovendien resultaatgericht. 

De afgelopen jaren heeft Nelleke zich verdiept in het omgaan met spanning en wedstrijdstress. Daardoor heeft ze een bovengemiddelde kennis van wedstrijdstress, angst bij het rijden en prestatiedruk. Deze kennis past ze op een leuke manier toe bij haar trainingen.

Zelf heeft Nelleke meerdere keren op Lichte Tour-niveau gereden en verschillende paarden opgeleid voor een sportcarrière. Ook heeft ze verdiepende cursussen gevolgd op het gebied van inspanningsfysiologie en trainingsopbouw van paarden. Verder traint ze zelf zeer regelmatig bij grand prix trainers.

Daarnaast is ze jurylid op B/L niveau waardoor ze heel goed weet wat de jury wil zien en waar je als wedstrijdruiter naartoe moet trainen. Daarbij is ze er niet alleen met haar kennis en tips voor de dressuurruiters, maar ook springruiters zijn voor een dressuurmatige basis bij haar aan het juiste adres.

Ook jouw dressuur vaardigheden verbeteren?