De fokkerij

Voor onze fokkerij maken we gebruik van een aantal goede merriestammen die we in de jaren hebben verzameld en opgebouwd. Onze merries komen uit moederlijnen waar veel sportpaarden uit komen en die wij door en door kennen.

Jaarlijks fokken wij meerdere veulens. Het doel van onze fokkerij is fijne paarden fokken voor de sport waarbij karakter en instelling een van de speerpunten is.

De merrielijnen waar we op dit moment mee fokken zijn:

"Het doel van onze fokkerij is fijne paarden fokken voor de sport waarbij karakter en instelling een van de speerpunten is."

Moederlijn van Escobar

Dit is een stam die Nico uit Holstein haalde door de aankoop van de jonge merrie Natasja (v. Bachus) uit Holstein Stamm 8869. Bij Stal Krol gaf ze meerdere veulens waaronder Utah (v. Hemmingway) die het met Nelleke tot de PSG/Inter I schopte, maar ook het 1.40m paard California RT en de grootmoeder van de goedgekeurde Escobar, Virginia. Zij gaf met Bahia Blanca (v. Sydney), maar één nakomeling, maar wel eentje die haar kwaliteit goed blijkt te vererven. 

Bahia Blanca is de moeder van Escobar, de aangewezen hengst Luca Brasi en de tweede bezichtigingshengsten Iowa en Koning Krol, allemaal afstammend van El Capone.

Ramona

De merrie Ramona werd op driejarige leeftijd gekocht bij Jan Verhagen en kwam uit zijn succesvolle preferente prestatie merrie Heureka (Ahorn Z x Fernese x Ladykiller). Dat maakt dat ze uit de bekende Holsteiner stamm 1859 van Novella, de moeder van de hengst Landadel, komt. 

Toen Nico haar kocht was ze drachtig van OO Seven. Dit pakte goed uit en leverde gelijk de tweede bezichtigingshengst Victor. In totaal gaf ze tien nakomelingen waarvan Harmony’s Armani (v. Sydney) uitkomt in de Zware Tour en Calvin Klein (v. Dolany) en Hilfiger (v. Johnson) in de Lichte Tour. Veel van haar andere nakomelingen zijn verkocht naar de VS. 

Zelf bracht ze het met Nelleke tot en met de Z2 waardoor ze de predicaten elite en sport verdiende. Door haar succesvolle nakomelingen werd ze ook preferent en prestatie. Haar nakomeling Hilfiger staat nog steeds bij Stal Krol om na haar sportcarrière in te zetten voor de fokkerij. Ze wordt momenteel uitgebracht op Inter 2 niveau en via ET ingezet voor de fokkerij. Nelleke hoopt met deze merrie de Grand Prix te bereiken.

Rimini

Deze oudere Holsteiner merrie van de hengst Contender komt uit een merrielijn die meerdere goede springpaarden gaf en zelf kon ze er ook wat van. Met veel nakomelingen die in de sport lopen waaronder de twee goedgekeurde hengsten Cassander (Cassini I en Limoncino (Livello) en het 1.50m paard Classico 73 (v. Cayado) en de 1.45m springende Classe 2 (v. Clearway).

Moederlijn van Hickstead

Als jonge merrie kochten we Fancyomara (v. Indoctro), een nakomeling uit de merrie Beaumara (v. Unistar) die een halfzus is van olympisch kampioen Hickstead. De beroemde Ekstein merrie Jomara staat te boek als de grootmoeder van Fancyomara. Alleen haar afstamming al maakt haar ontzettend interessant voor de fokkerij. 

Zelf heeft ze niet in de sport gelopen, maar ze heeft wel een succesvolle IBOP afgelegd waarbij ze slaagde met maar liefst 80 punten. Van haar nog redelijk jonge nakomelingen lopen er twee al verdienstelijk in de springsport op 1.25/1.30m niveau.

Hitlena

De KWPN-merrie Hitlena (v. Dutch Design) stamt direct af van Holsteiner stamm 1333 door haar moeder Gitlena (v. Lord). Gitlena gaf meerdere paarden die op 1.35/1.40m sprongen. Haar eerste nakomeling Lady Vagabond (v. Vagabond de la Pomme) loopt al op jonge leeftijd internationaal op 1.25m niveau.

Benieuwd naar de paarden binnen onze fokkerij?